Flowpacker

Een Flowpacker is een industrieel geautomatiseerde verpakkingsmachine waarmee voedingsmiddelen en non-food producten onder plasticfolie worden gebracht. Een Flowpack machine is gemaakt om onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden voor klanten zoveel mogelijk te vereenvoudigen. Er zijn Flowpackers die handmatig gevuld kunnen worden en met volledige geautomatiseerde toevoersystemen grote snelheden voor een groot aantal verpakkingen kunnen bereiken. Afzetgebieden waar flowpacken een belangrijke rol kan spelen zijn onder andere bij verse voedingsmiddelen, zoetwaren, chemische, farmaceutische industrieën en nog veel meer.

"

Hygiënisch verpakken voedsel

Een flowpack machine wordt in de industrie gezien als een van de meest veelzijdige verpakkingssystemen. Een Flowpacker regelt dat een product er representatief uitziet. Het zorgt voor gebruiksgemak en houdbaarheid. Flowpackers zorgen ervoor dat producten snel, betrouwbaar en hygiënisch verpakt zullen worden. Het gehele verpakkingsproces zal verbeterd worden.

Een Flowpacker wordt vaak toegepast voor de verpakking van allerlei soorten levensmiddelen. Daarbij spelen hygiëne, kwaliteit van de seal en snelheid van productie een belangrijke rol. Dit geldt eveneens voor de functionaliteit van ontwerpen voor eindgebruikers. Als verpakkingen makkelijk gebruikt kunnen worden zullen consumenten de producten sneller weer aanschaffen. Een verpakking moet niet alleen makkelijk zijn om te openen, maar ook om weer dicht te doen. Mensen zijn ook sneller geneigd iets te kopen als het design van een verpakking er goed uitziet. Dit maakt een flowpacker enorm geschikt voor het verpakken van vele soorten etenswaren.

Farmaceutische producten 

Een goede flowpack verpakking is niet alleen voor de levensmiddelenbranche van groot belang. Bij de farmaceutische industrie is het ook belangrijk om goede verpakkingsresultaten te boeken. Het gaat hierbij veelal om het verpakken van medicijnen en gerelateerde medische producten. Dit zal zeer nauwkeurig moeten gebeuren. Bij deze verpakkingsoplossingen is het belangrijk dat het milieu zo minimaal als mogelijk belast zal worden. Producenten van farmaceutische producten zijn gebaat bij een uitstekende steriliteit. Dat kan gezien worden als een bescherming tegen (overlevende) micro-organismen die niet in aanraking met een product mogen komen. De juiste flowpack verpakkingsmachines weten zich hierin op positieve wijze te onderscheiden. 

Verschillende soorten machines 

Voor ieder bedrijf bestaat er wel een geschikte verpakkingsmachine. Iedere organisatie zal dus in staat zijn het productieproces te optimaliseren. Zo bestaan er vorm- vul- en sluitmachines waarmee een zak geseald kan worden met een rol vlakke folie. Deze horizontale machines maken het mogelijk om binnen een kort tijdsbestek van formaat te wisselen. Dit bewerkstelligt een hogere productiviteit en kortere omsteltijd. De foliezak wordt in stand gehouden en vermindert de breekkansen. Alle soorten folie kunnen verwerkt worden. Dit is te danken aan een gepatenteerd sealsysteem. Er bestaan apparaten met drie krachtige borstelloze motoren en een touchscreen. Deze machines garanderen veelzijdigheid, hierdoor kunnen er eenvoudige verpakkingsbewerkingen toegepast worden. Kwaliteit en techniek moeten ervoor zorgen dat er sprake is van een hoge mate van betrouwbaarheid.

Het juiste apparaat maakt het mogelijk om verpakkingshandelingen eenvoudig uit te voeren. Er wordt gezorgd voor veelzijdigheid op het gebied van uiteenlopende verpakkingsformaten. Er kunnen grote verpakkingssnelheden bereikt worden. Deze machines zijn goed voor de verpakking van talloze food- en non-food producten. Denk aan producten zoals croissants, cakes, farmaceutica, toffees, chocolaatjes, chocoladerepen en nog veel meer.

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.