Horizontaalwikkelaar

Een horizontaalwikkelaar is een machine welke producten verpakt/bundelt met wikkelfolie. Een horizontale wikkelmachine wordt in de meeste situaties ingezet bij langwerpige artikelen. Of het doorvoeren van een artikel automatisch of handmatig gebeurt hangt af van de machine. Er bestaan diverse soorten horizontale wikkelmachines. Deze apparaten kunnen allemaal op een specifieke manier verpakken.

"

Horizontale wikkelmachine 

Door het gebruik van een horizontale wikkelmachine kan er gestopt worden met onnodig opvullen en beschermen. Het is hartstikke zonde als in een grote doos maar 1 of 2 producten zitten. Vaak worden dozen dan maar volgestopt met allerlei opvulmateriaal.

Een horizontaalwikkelaar zorgt er met reguliere of voorgerekte folie voor dat een artikel op een kartonnen plaat gewikkeld wordt. Dit kan gebeuren met volledige wikkelfolie. Bij een dergelijke plaat kunnen beide kanten omhoog gevouwen worden. Zo zal een artikel goed opgesloten in de doos zitten. Er wordt gewerkt met flexibele afmetingen waardoor u geen last heeft van onnodige opvulmaterialen. Er bestaan ook horizontale ring wikkelmachines. Er kan dan winkelfolie aangebracht worden via de kopse kanten. Dit is een standaard optie welke ingesteld kan worden. Het aan- & afvoersysteem van een product kan specifiek worden uitgevoerd. 

Bandenwikkelaar 

Bandenwikkelaars zijn bijvoorbeeld semiautomatische horizontaalwikkelaars welke speciaal zijn gemaakt om allerlei soorten banden te verpakken of te bundelen. Bij deze machines kunnen banden via een rollenbaan aangevoerd worden.

Een andere optie is om de producten direct in de machine te leggen. Op het moment dat een pedaal naar beneden wordt getrapt zakken er transportrollen naar beneden. Vanaf dat moment start de horizontaalwikkelaar met wikkelen. Dit gebeurt aan de hand van vier rollen die schuin geplaatst zijn en ervoor zorgen dat de bandenstapel gemakkelijk gedraaid kan worden. Daarna wordt het geheel ingewikkeld. Folie zal automatisch worden afgenomen aan het einde van het wikkelproces, waarna de transportrollen omhoogkomen en de verpakte banden uitgenomen of doorgeduwd kunnen worden.

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.