Omsnoeringsmachine

Overweegt u een omsnoeringsmachine aan te schaffen? Voordat u dit doet is het goed om te weten wat een dergelijke machine is en wat u er mee kunt doen. Omsnoeringsmachines zorgen ervoor dat er een omsnoeringslint om een product of pallet gedaan kunnen worden. De goederen kunnen hierna op gezekerde wijze getransporteerd of opgeslagen worden. Omsnoeren kan op verschillende manieren uitgevoerd worden. Dit gebeurt onder andere via warmte, ultrasone lassen en wrijving. Er bestaan verschillende maten en sterktes. Alles met als doel om ieder artikel op gepaste wijze bij elkaar te kunnen houden. Er bestaan kleinere omsnoeringsapparaten maar ook grote omsnoeringsmachines.

"

Welke omsnoeringsmachine moet ik kiezen?

Om het juiste apparaat voor uw bedrijfsactivtiteiten uit te kiezen zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dien te houden. Een groter omsnoeringsapparaat zorgt er bijvoorbeeld voor dat grotere palletzendingen en stapels goederen goed gebundeld kunnen worden. Dit is van belang voor opslag en/of transport. Omsnoeringsmachines worden door veel mensen bandeermachines genoemd. Deze worden voor verschillende toepassingen ingezet in uiteenlopende industrieën. Naast goed verpakken zorgt een omsnoeringsapparaat ook voor een verbeterde efficiency van het proces en presentatie van de goederen. Welke productielijn u gebruikt of welk artikel u wilt omsnoeren bepaald mede welk apparaat het beste gebruikt kan worden om een maximale productie te bewerkstelligen. 

Omsnoeringsapparaat 

Het is van belang dat u het juiste omsnoeringsapparaat gebruikt. Er bestaan verschillende soorten omsnoeringsapparaten. Sommige machines moeten door een personeelslid handmatig bediend worden. Producten worden met de hand op een machinetafel geplaatst, waarna het apparaat zijn werk doet. Een automatische omsnoeringsmachine heeft een boog- of bandbaan. Deze worden om het item gedaan met als resultaat dat de operator ontlast zal worden. Het proces kan vaak gestart worden door het aanzetten/indrukken van een drukknop of voetschakelaar.  

Bij sommige apparaten gaat dit automatisch met behulp van transportbanden en pakketdetectietechnologie. Producten worden automatisch gedetecteerd en gepositioneerd. Dit gebeurt in het omsnoeringsgebied waarna de verpakking wordt toegepast zonder dat er een operator tussenkomt. Goede apparatuur om mee om te snoeien kent een aantal basisprincipes. Het verschil in de apparaten zit vaak in details. 

Omsnoeringsmachines 

Standaardfuncties en kenmerken van omsnoeringsmachines komen veelal overeen. Dit geldt voor banddispensers waar omsnoeringsbanden worden geplaatst en waar banden worden aangevoerd naar de sealkoppen. Een verpakkingskop die de band rond de sealing voedt, spant tot een bepaald spanningsniveau. De uitersten van een band zullen elkaar verzegelen.  De omsnoeringsreeks wordt afgemaakt door de band in het beginsel rond de bandbanen te leiden. Dit is als voorbereiding op het verpakken van het volgende artikel of pakket. Afdichtingskoppen worden op specifieke plekken geplaatst. Dit hangt af van de karakteristieke toepassingsomstandigheden. Bandbanen leiden de banden om hetgeen verpakt is.

U kunt het zien als een tunnel die volledig omsloten is. Elk bedrijf heeft weer een ander type omsnoeringsmachine nodig. Dit hangt af van specifieke wensen. Bedrijven met kennis en ervaring, zullen precies weten welke apparaten er aan uw voorkeuren zullen voldoen. Zij helpen graag met het vinden van het juiste systeem. Uiteindelijk maakt u zelf de keuze. Kiest u ervoor om handmatig te verpakken of gaat u voor automatisering. Wat meespeelt is of u als bedrijf de verwachtingen van de veeleisende markt kunt waarmaken.

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.