Palletiseermachine

Bent u op zoek naar een palletiseermachine? Dan is het goed om op de hoogte te zijn, waarvoor palletiseermachines allemaal voor gebruikt kunnen worden. In grote lijnen worden deze machines ingezet om pallets op efficiënte en snelle wijze te stapelen. Sommigen van deze apparaten zijn met de hand te bedienen. Anderen zorgen er weer voor dat het proces automatisch verloopt. Het palletiseren van dozen is dan zo gepiept. 

"

Nieuw of tweedehands?

De markt is tegenwoordig veeleisend en organisaties scheppen hoge verwachtingen. Zo wordt er door particulieren en bedrijven verwacht dat producten snel geleverd kunnen worden. Het is dan fijn als deze verwachting waargemaakt kan worden. Bestellingen nemen steeds meer toe in volumes. Een juiste palletiseermachine kan dan zeker uitkomst bieden. Zowel tweedehands als nieuwe verpakkingsmachines kunnen zorgen voor het juiste resultaat.

Machines om te palletiseren zijn voor veel bedrijven een hoge investering. Natuurlijk kan er voor palletisering gekozen worden voor een nieuwe palletiseermachine. Het is goed om te weten dat goede tweedehands palletiseermachines ook kunnen volstaan. Een machine die gebruikt is kan een prima alternatief zijn en een aantal voordelen met zich meebrengen. Als de apparaten goed zijn gebruikt en onderhouden gaan ze vaak nog jaren mee. Qua kosten bent u voordeliger uit in vergelijking met de aanschaf van een nieuwe machine.

Tweedehandsmachines kunnen in de regel vaak snel afgeleverd worden. Voordeel hiervan is dat er snel gestart kan worden. Het verpakkingsproces kan hierdoor op goede snelheid door blijven draaien. Voordat een apparaat opnieuw gebruikt gaat worden is het belangrijk dat alle functies goed en uitvoerig zijn getest. Net als nieuwe machines kunnen tweedehands apparaten helemaal op maat worden afgesteld. Inpakmachines die opnieuw gebruikt worden beschikken over het juiste besturingssysteem. Ze zijn tevens betrouwbaar en gebruiksvriendelijk.

 Palletiseren van dozen 

Er zijn palletiseermachines die perfect te gebruiken zijn voor het palletiseren van dozen. Bij het ontwerp van dit soort werktuigen wordt goed gekeken hoe een en ander het beste aangedreven kan worden.

Er kan gekozen worden voor het H-brug principe. Dit is een elektrische schakeling welke ervoor zorgt dat de polariteit van twee aansluitingen verwisseld kunnen worden. Daarmee wordt dan bijvoorbeeld de draairichting van een gelijkstroommotor omgekeerd. Dit gebeurt aan de hand van vier schakelaars. Er wordt getracht de mechanica zo makkelijk mogelijk te houden. Lichtschermen, deurschakelaars een loadcell zorgen er onder andere voor dat het apparaat eenvoudig en veilig toegankelijk blijft. Het stapelen en ontstapelen kan automatisch gebeuren met ondersteuning van een Co-Robot. Plaatpalletisers kunnen dozen op een pallet volautomatisch palletiseren. Naast dozen kunnen pakketten in folie gebundeld worden. Een palletiser kan onder andere een pallettransport en palletmagazijn bevatten. 

Verpakkingsmachines 

Naast een palletiseermachine bestaan er nog veel meer inpak- en verpakkingsmachines. Deze machines kunnen voor diverse inpakactiviteiten ingezet worden. Organisaties die grote artikelen en/of pakketten moeten verpakken worden geadviseerd met professionele verpakkingsmachines aan de slag te gaan. Om zendingen zo efficiënt én kostenbesparend te vervoeren, is de inzet van goed werkende inpakmachines onmisbaar. Zo kan er te werk worden gegaan met palletwikkelaars. Hiermee kunnen bijvoorbeeld lagen plasticfolie om producten of ladingen worden gewikkeld. Dit zorgt ervoor dat alles stabiel staat en er bescherming wordt geboden.

Horizontaalwikkelaars worden vaak ingezet om items met winkelfolie te verpakken of bundelen. Het doorvoeren van de artikelen gebeurt doorgaans met de hand. Goed werkende sealmachines zijn bij veel organisaties die verpakken onmisbaar geworden. Een sealmachine automatiseert en optimaliseert het verpakkingsproces. Een palletmagazijn zorgt voor een geautomatiseerde oplossing voor de ontvangst, opslag en verwerking van gepalletiseerde goederen. Heeft u weleens van een omsnoeringsmachine gehoord? Een omsnoeringsmachine regelt dat er een omsnoeringslint om een artikel of pallet bevestigd kan worden. Daarna kunnen goederen op een gezekerde manier vervoerd of opgeslagen worden.

Omsnoeren kan op diverse manieren gedaan worden. Soms gaat het via ultrasone lassing, wrijving of warmte. Het doel is om een product of pakket op correcte wijze bij elkaar te houden. Op de markt zijn er zowel kleine als grote omsnoeringsmachines verkrijgbaar. Voordat een doos op een pallet gaat zal deze dichtgemaakt moeten worden. Een dozenopzetmachine maakt kartonnen dozen klaar zodat ze gevuld kunnen worden. De machine zorgt dat het karton de goede vorm van de vouwdoos krijgt.

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.