Palletwikkelaar

Heeft u veel pallets die gewikkeld moeten worden? Natuurlijk kunt u dat met de hand doen. Toch is het in veel opzichten veel handiger om een palletwikkelaar in te zetten. Met een palletwikkelaar is het mogelijk om automatisch te wikkelen. Een wikkelmachine is op simpele wijze te bedienen en makkelijk in te stellen. Waarom zou u nog handmatig inpakken terwijl u dit ook met een machine kunt doen. Het is bewezen dat een palletwikkelmachine vakkundig verpakt en het verpakkingsproces versneld.

"

Wikkelaar

Overweegt u een palletwikkelaar aan te schaffen? Dan is het handig om van alle ins en outs op de hoogte te zijn. Palletwikkelaars zijn machines die een laag folie rondom een pallet aanbrengen. Dit kan gezien worden als een plastic beschermlaag welke ervoor moet zorgen dat alles op zijn plek blijft zitten. Het is voor vele bedrijven noodzakelijk om hun producten op een zo goed mogelijke wijze te beschermen. Wikkelen van folie vereist de toepassing van een specialistische techniek. Dit kan handmatig gedaan worden of met een machine. Organisaties kiezen ervoor een zending te wikkelen zodat deze zonder schade bij de klant zal worden afgeleverd.

Een goede pallet sealmachine kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat verwachtingen van veeleisende klanten worden waargemaakt. De lat wordt steeds hoger gelegd als het aankomt op levertijden. Zowel bedrijven als consumenten hechten er waarde aan om iets snel te ontvangen. Orders bestaan soms uit enorme aantallen. De juiste machines zorgen dat pallets en machines op een juiste manier transport klaar worden gemaakt. De goederen zullen schadeloos op locatie worden afgeleverd.

Foliewikkelaar 

Het gebruik van een foliewikkelaar zorgt voor kostenbesparing en kan toegepast worden op een product of pallet. De juiste foliewikkelaars zijn geschikt voor recht toe recht aan ladingen, maar ook als een lading onreglementair is. Het brengt een hoop voordelen met zich mee. Zo is de verpakking solide en compleet. Er wordt bescherming geboden tegen eventueel omvallen en vuil tijdens het vervoer en/of opslag. Kwetsbare artikelen kunnen probleemloos verscheept worden. Een goede wikkelaar is flexibel. De spanning en hoeveelheid folie zijn zelf in te stellen. Wikkelmateriaal kan gebruikt worden voor dozen en allerlei andere producten. Er kan gewikkeld worden met gekleurde folie zodat het pakket direct herkenbaar is.

Palletwikkelmachine

Met een goede palletwikkelmachine is het mogelijk om pallets te voorzien van een beschermende laag folie. Deze verpakkingsmethodiek zorgt er op efficiënte wijze voor dat een pallet inclusief inhoud wordt gestabiliseerd. Palletwikkelapparaten zorgen niet alleen voor stabilisatie maar ook voor het buitensluiten van stof en vuil. Er worden ongelukken mee voorkomen en de kans op een ontevreden klant wordt verkleind. De pallets en bijbehorende artikelen worden op veilige wijze vervoerd. Palletladingen hebben er baat bij om zonder schade bij de klant te worden afgeleverd. Een goede machine om te wikkelen doet dit met de best denkbare folie. Zorg dat u aan de slag gaat met een palletwikkelaar van hoge kwaliteit.

Pallet sealmachine 

Een goede pallet sealmachine is voor pallettransport onmisbaar. Correcte sealapparaten bieden bescherming en zijn daarom voor vele bedrijven echt een uitkomst. Sealmachines zetten dieven ook nog eens buitenspel. Een dief zal zich wel meerdere keren bedenken als deze oog in oog met een strak ingepakte pallet staat. Het kost ze te veel tijd en moeite. Niet alleen transportbedrijven werken met wikkelfolie. Deze folie wordt tegenwoordig ook veel ingezet bij productiebedrijven. Goederen, chemische producten en etenswaren moeten goed geseald worden verplaatst. Sealen door een machine gaat veel handiger als met de hand. Het neemt ook veel minder tijd in beslag. Het gebruik van een automatische sealmachine zorgt voor een goed eindresultaat. Werken met de beste machines betekent ook nog eens dat er minder personeel ingezet hoeft te worden.  

Wikkelmachine 

Een andere benaming voor een wikkelmachine is een palletwikkelaar. Doordat er door bedrijven met wikkelmachines wordt gewerkt zal minder folie weggegooid hoeven te worden. Dit draagt bij aan duurzaamheid en is beter voor het milieu. Niet goed werkende machines zorgen voor onnodige verspilling. Er zijn verschillende soorten machines om te wikkelen. Voor u is het belangrijk om te weten welk wikkelproduct goed passend is bij het productieproces van uw bedrijf. Dit kan bepaald worden in overleg met wikkelmachinespecialisten. Er zijn kleine en grote pallets. Deze moeten allemaal op een specifieke manier verpakt worden. Wikkelaars zijn tegen verschillende prijzen beschikbaar. Er zijn zowel nieuwe als tweedehands verpakkingsmachines te koop.

Een uitstekende wikkelmachine draagt zorg voor een goede wikkeling. Dat wil zeggen dat het folie dicht op de lading bevestigd zit, zodat er geen beschadigingen en verschuivingen kunnen ontstaan. Stabiliteit is belangrijk en zorgt voor de juiste verbinding. Wikkelmachines maken het mogelijk dat een zending er netjes en professioneel uitziet. Presentatie is tegenwoordig voor veel mensen belangrijk. Voordat u besluit een machine om te wikkelen aan te schaffen, is het raadzaam uzelf een aantal vragen te stellen. Wat is bijvoorbeeld de lading en heeft u nagedacht over welke foliespanning er zou moeten worden ingezet en met welk wikkelpatroon de producten of pallets moeten worden verpakt? Denk goed na over de manier van hechten.

Voordat er een aankoop wordt gedaan is het van belang te weten welke palletwikkelaars voor welke werkzaamheden het meeste geschikt zijn. Denk daarom goed na over waarom de pallets verpakt worden. Bekijk met welk apparaat er uiteindelijk de meeste kosten bespaard kunnen worden. Als u deze dingen in kaart heeft gebracht kan er nagedacht worden over welk type palletwikkelaar het beste bij uw wensen past. Er moet ook nagedacht worden over de verbruiksmaterialen. Deze artikelen worden door diverse bedrijven verschillend benoemd. Het vaakst wordt er gesproken over wikkelfolie, stretchfolie en rekfolie. Stel uzelf een aantal kritische vragen. Heeft u al een palletwikkelaar in gebruik? Dan kan het raadzaam zijn naar een aantal factoren te kijken. Wordt er bijvoorbeeld verpakt met de juiste folie? Wat is het bedrag dat per product of pallet wordt betaald? Er kunnen grondige analyses uitgevoerd worden. Uiteindelijk zal u zelf de knoop moeten doorhakken. Gaat u door met de huidige palletwikkelaars of is het tijd om nieuwe machines aan te schaffen.

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.