Gezondheidszorg

Productbeschrijving

UV-C Licht vermindert micro-organismen!

UV-licht is waarschijnlijk de oudste methode die de mensheid heeft gebruikt om te ontsmetten en desinfecteren. Anders dan de UV-A en UV-B stralen die de aarde wel bereiken, is er ook het energierijke UV-C dat wordt tegengehouden door de atmosfeer.

Als het UV-C licht een micro-organisme raakt met een golflengte van 254nm, verandert heel snel het DNA zodat de voortplanting niet meer mogelijk is. Virussen en bacteriën zoals Sars-CoV-2, MRSA, SARS, H7N9 én Corona kunnen binnen seconde worden geëlimineerd. Pandemieën zoals de Sars-Cov-2, welke de Covid-19 longziekte veroorzaakt, kan effectief bestreden worden met UV-C Licht.

Dit effect wordt ingezet in onze UV-C lucht-ontsmetters. De (geïnfecteerde) lucht passeert de UV-C lampen door natuurlijke ventilatie in de ruimte, of door onze ventilatoren waarbij de micro-organismen in hun basis binnen seconden worden vernietigd. Afhankelijk van de omgevingscondities, kan het vervuilingsniveau worden verminderd tot 70<90%. De lucht is nagenoeg microbe-vrij en er is geen gebruik gemaakt van chemicaliën.

Oppervlaktes in onderzoeksruimtes en laboratoria kunnen ook effectief gedesinfecteerd worden.

Gezondheidszorg offerte aanvraagformulier

Vraag hier eenvoudig een persoonlijke offerte aan.

Productbeschrijving

Apotheek/Drogisterij:
Iemand loopt een grote kans op infectie bij een bezoek aan de dokter of een bezoek aan de apotheek. De besmetting en dus risico op infectie van bezoekers en personeel is erg hoog in alle omgevingen waar zieke mensen zich verzamelen. Dit geldt ook voor de verkoop-balie in apotheken: dit is het perfecte medium voor micro-organismen. Extra ventilatie van de verkoopruimte kan niet effectief genoeg het aantal bacteriën en virussen verminderen.

Ziekenhuizen:
Ook wij vernemen de schokkende berichten over infecties bij ouderen, kwetsbaren en zelfs bij kinderen. In uitzonderlijke gevallen eindigen infecties in een situatie van een multiresistente bacterie. De vloeren van de gangen in een ziekenhuis hebben een hoge concentratie van micro-organismen welke door de bezoekers naar binnen worden gelopen.
Hogere concentratie van micro-organismen in de lucht zijn ook zeer goed mogelijk in operatie- & onderzoekkamers. Terwijl onderzoektafels en instrumenten gedesinfecteerd worden conform de wet en normen, gebeurt dit niet met de rondvliegende micro-organismen zoals bacteriën, virussen en schimmels. Tot op dit moment is hier nog helemaal geen regelgeving voor…

Wachtkamers:
Ziek door micro-organismen! Door naar de dokter te gaan loop je een groter risico op infecties door micro-organismen in de lucht. Je wordt blootgesteld aan gevaarlijke virussen en bacteriën bij het loket en al helemaal in de wachtkamer en de onderzoekkamer. Risico op infectie is in het bijzonder hoog in ruimtes waar zieke mensen komen. De gevolgen van deze infecties kunnen significant zijn, daar zijn we ons allemaal van bewust.

Senioren woningen:
Oudere mensen zijn meer bevattelijk voor infecties dan jongeren. Om het risico op infecties zo laag mogelijk te houden, dient de ingeademde lucht geoptimaliseerd te zijn. In omgevingen met “slechte” lucht, kunnen virussen, bacteriën en schimmels zich erg gemakkelijk vermenigvuldigen en verspreiden. Het resultaat is dan vaak dat de infecties langer duren en gevaarlijker zijn voor kwetsbaren dan voor jongeren.
Baby’s ruiken anders dan oudere mensen. Dit is een compleet natuurlijk proces bij mensen. De reuk van frisse lucht brengt het gevoel van welzijn. Dit geldt ook voor de woningen en ruimtes voor ouderen. Vieze en benauwende luchtjes zijn zaken uit het verleden, indien de hygiëne juist wordt verzorgd.

Een andere specialisme is UV-C Licht met een golflengte van 187nm. Op deze golflengte worden lucht (O2)-atomen omgezet in Ozon (O3). Ozon is een van de meest bekende oxidatie-methodes voor het neutraliseren van ongewenste luchtjes en het desinfecteren van de lucht, zonder enig gebruik van chemicaliën.

Dit effect gebruiken wij in onze lucht-ontsmetters en is een extreem efficiënte methode om vieze luchtjes te neutraliseren.

De UV-C desinfectie-kamers zijn ideaal om de oppervlaktes van smartphones, telefoons, tablets, sleutels, instrumenten etc. te desinfecteren.

 

Voordelen:
– tot 99% vermindering van de microbes in een korte tijd;
– geen risico van resistentie;
– infectie risico’s worden verminderd, verbeterende lucht-kwaliteit;
– constante lucht-desinfectie;
– veel minder arbeids-inzet;
– chemicaliën vrije behandeling;
– bestaande luchtbehandelings-systemen kunnen gemakkelijk worden upgrade.

Geadviseerde producten:
– UV-C lampen (voor de lucht en oppervlaktes);
– UV Lucht-desinfectie (voor het ontsmetten van de lucht)
– UV-Mobiel-Combi (voor het efficiënt desinfecteren van de lucht en oppervlaktes);
– UV- Immersie lampen (voor installatie in (bestaande) airconditioners en water-ontsmetting);
– ZOG Ozon generator ( voor het neutraliseren van vieze luchtjes);
– UV-kamer voor het desinfecteren van producten/dingen.

Disinfected clinic

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.