Voedsel

Productbeschrijving

Voordelen:
– Bacterie-niveaus in de lucht en op oppervlaktes worden nagenoeg geheel geëlimineerd;
– desinfectie vindt gewoon plaats tijdens de productie;
– verhoogde product-kwaliteit;
– hoger financieel resultaat;
– eenvoudige installatie;
– lage operatie- en onderhoudskosten.

Voedsel offerte aanvraagformulier

Vraag hier eenvoudig een persoonlijke offerte aan.

Productbeschrijving

Vlees Industrie:
Inherent aan werken met vlees is het risico van microbe-besmetting. Dit is zeker het geval bij grote oppervlaktes, aangezien de microbes dan een ideaal groei-medium hebben.

Zelfs als de strikte regels worden gehandhaafd, is het onmogelijk om de verspreiding van microbes tegen te gaan. Risico’s zoals microbiologische luchtvervuiling, de besmetting van oppervlaktes of transportbanden is een blijvend risico.

Het gevolg is een slechte productkwaliteit, korte houdbaarheid en dus financieel verlies voor de ondernemer.

Bakkerijen:
Met het gebruik van verse producten, riskeert men een besmetting met bacteriën, schimmels en virussen. Aangezien de bij de productie van bakkerij-produkten veel gewerkt wordt met verse producten zoals eieren, melk, room, bloem etc., is het risico op besmetting erg hoog. Daarom dient de productie-keten te starten met een zo microbe-vrije situatie.
Productie en opslag met een hoge temperatuur en vochtigheidsgraad zijn ideale omgevingen voor de (snelle) groei van microbes. Hier is iets aan te doen!

Fruit en Groentes:
Verse producten zoals fruit, groentes, kruiden en specerijen hebben een hoog risico van besmetting. Het EHEC probleem wordt nu zéér relevant! Vermenigvuldigende bacteriën kunnen worden gevonden op de producten, maar ook op productie-oppervlaktes, transportbanden, machine-delen en verpakkingen. Het gevolg van bacterie-besmetting behelst: slechte kwaliteit, kortere houdbaarheid en daardoor financieel verlies voor de ondernemer.

Zuivel productie:
In de productie en aanverwante ruimtes van zuivelproducenten, is de luchtvochtigheid hoog en heerst er een hoge temperatuur. Deze combinatie biedt ideale condities voor microbes zoals bacteriën, schimmels, gist en virussen om snel te vermenigvuldigen en zich te verspreiden. Een groeiend aantal microbes kan een ernstig effect hebben op de kwaliteit van de zuivel, helemaal in het geval van meeldauw.

Gemaksvoeding:
Bacteriën in gemaksvoeding!? Besmet voedsel!? Deze koppen impliceren schokkende situaties voor iedere producent van gemaksvoeding en zijn doorgaans extreem beschadigend voor de onderneming. Producenten zijn onderwerp van strikt onderzoek naar de bereiding van hun producten. Daarom dient de productie-keten bacterie-vrij te starten: van het verse voedsel tot en met de transportbanden en de verpakking.

Bacterie-vrij productie:
Wij adviseren de installatie van onze DINIES UV-C technologie voor zowel de lucht als de oppervlaktes. U kunt er verzekerd van zijn dat de gehele productielijn optimaal geconditioneerd is voor een bacterie-vrij productie. Het geadviseerde UV-C licht desinfecteert betrouwbaar de lucht van microbes en voorkomt vermenigvuldiging. Geef ons een seintje en we informeren u graag verder.

Mogelijk inzetbare oplossingen:
– UV lucht desinfectie;
– UV-lampen (desinfectie van lucht en oppervlaktes);
– UV Immersie lampen (lucht-desinfectie in ventilatiesystemen, desinfectie van machine-oppervlaktes en proces-water);
– UV-Tunnel (oppervlakte desinfectie van verpakkingen, voedsel, kratten, bagage etc.).
– Naiopur (steriliseren van zaden, granen etc.)
– UV-Art

Hulp nodig of op zoek naar meer informatie?

Doe vrijblijvend een aanvraag!
BOOK A APPOINTMENT

Slide-in form

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.